Ringe

Kristin Urup i arbejde

 

 

Kristin Urup er uddannet på arkitektskolen i København og har som arkitekt arbejdet både med byggeri og design på flere af Københavns store tegnestuer.

I 1999 fik Kristin Urup tildelt Kunsthåndværkerprisen af 1879 for en serie af smykker i sølv.

Interessen for smykker og design har været basal fra teenageårene, hvor de første sølvsmykker var øreringe og fingerringe. I 1968 var Kristin med til at starte den første kollektive butik i Danmark, Medium 92. Guldsmedefaget har Kristin lært på ”Skolen for smykker og brugskunst” ved Carsten From.

Det er en hjertesag at arbejde med smykker, hvorfor produktionen består af bestillingsarbejder og eksperimenter som konstant udvikler sig til nye typer og former på smykker.

Smykkerne er meget præcise i formen, med en enkelhed og rumlighed, som et stykke arkitektur.

Kristin har i sine smykker en klassisk form, udenfor tid og sted. Som det er typisk for nordisk modernisme er Kristin meget inspireret af den frodighed og variation som findes i naturen. Dette fører til organiske strukturer der i konstruktion og udtryk ligger mellem natur og arkitektur.

Smykkerne bærer præg af en stor lidenskab for stene og deres farver, hvor udformningen fremhæver stenens unikke karakter og farvespil.

Smykkerne kan købes ved henvendelse til Kristin Urup.

For henvendelse om priser, bestillinger mm.: 

mail@kristinurup.dk / Tel. +45 21 70 53 73

 

 

 

 

 

Ud over de sædvanlige markeder, går turen i år til Norge. Til den idyliske by Risør i Norges skærgård på sydkysten. Her deltager vi på kunsthåndværkermarkedet Villvin 6-8 juli.